Новини

Денков и правителството му оцеляха и при втория вот на недоверие

  16.11.2023 15:43  
Денков и правителството му оцеляха и при втория вот на недоверие

Премиерът Николай Денков оцеля и при втория вот на недоверие. Той беше за несправяне на правителството в сектор "Отбрана и сигурност". Преди гласуването парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ДПС напуснаха пленарна зала. Това беше в знак на протест, че минути по-рано от ПП-ДБ не подкрепиха предложението им за отпадането на дерогацията на "Лукойл". Така тези две парламентарни групи бламираха падането на правителството на Денков. За вота гласуваха 66 депутата от БСП, Възраждане, ИТН и независимия Радослав Василев. Срещу вота гласуваха от ПП-ДБ-61 гласа. За падането на правителството обаче са нужни 121 гласа. 

Вотът беше внесен от парламентарните групи на "БСП за България, "Възраждане", "Има такъв народ" и независимият Радостин Василев.

Гласуването беше предопределено вчера, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски потвърдиха, че парламентарните им групи ще гласуват против вота на недоверие днес. Сметката показва, че ГЕРБ-СДС разполагат с 68 народни представители, ПП-ДБ - с 62, а ДПС - с 36.

 


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14