Новини

Премахнат е незаконният охранителен павилион в парк Росенец

  10.11.2023 17:59  
Премахнат е незаконният охранителен павилион в парк Росенец

След три провалени обществени поръчки, чрез директно възлагане от Областната управа в Бургас, днес е премахнат незаконен временен павилион, служещ за охранителен пост, който се намира край имението на лидера на ДПС Ахмед Доган в парк "Росенец". 

От Областната администрация уточняват, че Законът за обществените поръчки дава възможност за директно възлагане на дейностите по премахването, ако те са на стойност до 50 000 лева в без ДДС. 

Малкият метален павилион вече е съборен, сега остава да бъде премахната и незаконната масивна 3-етажна сграда, която също се намира близо до лятното имение.

За премахването на двата незаконни обекта край имението на Ахмед Доган в парк "Росенец" бяха възложени три обществени поръчки. На две от тях не се яви нито една фирма. Тогава сумата за събарянето на обектите беше тройно завишена от 68 000 на близо 166 000 лева. 

Областният управител на Бургас Пламен Янев изпрати покани до три общински и две частни фирми за събарянето на сградите, чийто собственик така и не беше установен нито от Общината, нито от съда. На третата обявена обществена поръчка се явиха две строителни фирми, но различни от петте поканени. 

Комисията, която разгледа документите им, установи, че са непълни. Беше обявен 3-дневен срок за корекция на документите, но двете фирми не се отзоваха и третата обществена поръчка също вече е прекратена. 

Сега парите трябва да бъдат върнати на държавата, а нова обществена поръчка може да се обяви след Нова година, каза областният управител на Бургас Пламен Янев. 


Анкета

Одобрявате ли ветото върху предоставянето на БТР-и на Украйна, което Румен Радев наложи?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14