Анализи

Пеевски: Мандатът на Карадайъ изтичаше. Решил е по-рано да го направи

  07.11.2023 20:14  
Пеевски: Мандатът на Карадайъ изтичаше. Решил е по-рано да го направи

В първия си коментар след оставката на Мустафа Карадайъ като лидер на ДПС съпредседателят на парламентарната група на движението и изявяващ се като председател Делян Пеевски обясни очевидното - партията ще има нов председател "около началото на февруари".

"Mандатът му (на Мустафа Карадайъ - бел. ред.) изтичаше на 12 декември, г-н Карадайъ е взел решение да го направи по-рано от това. Не е нищо особено. Решението е негово. Господин Доган ще поеме до конференцията", каза Пеевски. От думите му се разбра, че е имало разговор с Карадайъ, но не е станало въпрос дали той ще остане в Народното събрание и дали ще продължи да е шеф на ПГ заедно с Пеевски.

"Негово лично е решението дали ще остане депутат, не е наше решение. Говорихме с него, но не сме дискутирали този въпрос", добави Пеевски. На 17 ноември ДПС ще има Централен съвет, на който ще бъде насрочена дата за конференция на движението. По-рано тази вечер стана ясно, че Ахмед Доган отново ще застане начело на движението след оставката на Мустафа Карадайъ. Причините за нея продължават да са неясни.


Анкета

Одобрявате ли ветото върху предоставянето на БТР-и на Украйна, което Румен Радев наложи?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14