Шоу

Проф. Рачев: В неделя времето ще бъде идеално за гласуване, но утре ни чака нещо страшно

  03.11.2023 15:00  
Проф. Рачев: В неделя времето ще бъде идеално за гласуване, но утре ни чака нещо страшно

"Утре ще мине циклон през България, големите бели през Европа намаляват, но тези дни температурите ще бъдат над нормата. В събота ще вали след дълъг период на засушаване в почти цяла България. Ще вали в много райони доста активно."

В неделя времето ще бъде идеално за гласуване, без валежи. Обаче в събота се очакват такива, между 3 и 5 л/кв.м. , ще духат и ветрове.

За пореден път сме първенци в Европа - Балканския полуостров отново ще бъде най-топлото място в Европа", това каза в студиото на bTV климатологът проф. Георги Рачев.

Поне до 9-10 ноември времето ще е много хубаво, без отрицателни температури сутрин. След това се очаква леко захлаждане, за първата половина на ноември градусите ще бъдат над нормата.

"В Пловдив ще превали. Във Варна ще е топло. Ще бъдат хубави температури.

Събота и неделя ще бъде топло, слънчево време. Шофьорите сутрин да внимават, особено на завоите, защото високата влажност създава смазка, която маже да ги провокира. Температурите ще останат доста по-високи" , заяви той.

Относно земетресение в южната част на Гърция, той обясни: "Там се срещат европейската и африканските плочи, които се подпъхват. Не вярвам при нас да не се е усетило, очакваме да видим какво ще се случи по-нататък" , завърши той.


Анкета

Одобрявате ли ветото върху предоставянето на БТР-и на Украйна, което Румен Радев наложи?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14