Новини

И Нинова не спомена Григорова. БСП няма да подкрепи ГЕРБ на балотажите

  29.10.2023 23:32  
И Нинова не спомена Григорова. БСП няма да подкрепи ГЕРБ на балотажите

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде отделен брифинг от кандидата за кмет на София на партията Ваня Григорова и също не спомена името ѝ. Ваня Григорова, която засега е втора в битката за кмет на София, не благодари на Корнелия Нинова за успеха си на местните избори в първия си брифинг в изборната нощ.

На свой ред Нинова обяви, че БСП се връща в местната власт с повишено доверие. По думите ѝ БСП имат по-добър резултат спрямо последните местни избори през 2019 г.

Корнелия Нинова заяви, че БСП печели в десетки общини на първи тур, но не пожела да каже кои, докато резултати се уточняват.

"Целта беше да разградим модела ГЕРБ. Факт е, че след 17 години моделът ГЕРБ в София тях сега ги няма. Продължаваме към следващата седмица. БСП се връща в местни избори с повишено доверие спрямо предишните избори", каза лидерът на БСП.

Тя е категорична, че БСП няма да подкрепят ГЕРБ на втори тур никъде. Корнелия Нинова заяви, че не може толкова години да се борят с ГЕРБ и сега да призоват хората да гласуват за тях. По думите ѝ това би било предателство. 

Според Нинова БСП отиват на балотаж в няколко областни града, сред които Силистра и Хасково.

Нинова каза, че БСП са доказали на хората, че са "последователни и принципни срещу сглобките и модела ГЕРБ". "БСП остана единствената партия алтернатива на сглобката, задкулисието и договорките", заяви тя.

Нинова не спомена името на Ваня Григорова в своето изявление, а я нарече "кандидатът":

"Мисля, че и кандидатът, и организацията работиха заедно. За балотажите ще говорим от понеделник нататък, но ако ме питате принципно - няма да призова никъде наши хора да подкрепят кандидати на ГЕРБ."

По повод с кои сили ще се коалират в новоизбраните общински съвети, Нинова каза, че ситуацията ще е "много по-шарена", отколкото на парламентарни избори и че не може да се направи една голяма коалиция за цялата страна.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14