Новини

ГДБОП удари контрабандата на цигари, откриха 13 млн. къса в столицата

  28.10.2023 17:00  
ГДБОП удари контрабандата на цигари, откриха 13 млн. къса в столицата

ГДБОП с пореден удар по контрабандата на цигари. По време на проверка в склад в столичен квартал антимафиотите са открили над 13 млн. къса. Полицейските действия са предприети след получена информация за съхранение и разпространение на големи количества цигари от различни марки. В хода на работата по случая и от събраните данни органите на реда са стигнали до извода, че акцизните стоки най-вероятно са внесени нелегално в страната. 

Последвали проверки и с разширяването на постъпилата информация в столицата е установено складово помещение в района на производствената зона "Модерно предградие", използвано за съхранение на големи количества цигари без бандерол. Според събраните до момента данни, от склада е извършвано разпространение на нелегално въведените цигари на територията на цялата страна.

При съвместна проверка на ГДБОП и Агенция "Митници" е открит един от мъжете, които са стопанисвали помещението. Той е на 42 години и е арестуван за 24 часа. След това му е повдигнато обвинение и му е определена парична гаранция в размер на 10 000 лв. 

Цялото количество от 13 160 000 цигари без бандерол е иззето. Тютюневите изделия били от две марки. От складовото помещение са иззети намерените количества тютюневи изделия без бандерол, от две марки, общо 13 160 000 къса. Иззети са и откритите на място превозни средства. По данни на МВР с изземването на цигарите е предотвратена щета за бюджета в размер на 4 923 750 лв. Работата по случая продължава.

 


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14