Новини

Пеевски: Денков отговори писмено за изпълнението на Споразумението. Даваме писмото на синдикатите

  26.10.2023 10:52  
Пеевски: Денков отговори писмено за изпълнението на Споразумението. Даваме писмото на синдикатите

Получихме писмения отговор на министър-председателя за изпълнението на споразумението с енергетиците, даваме го на социалните партньори за становище и оценка. Това заяви съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който заедно с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от премиера Николай Денков писмена информация за хода на изпълнение на споразумението, сключено между министър-председателя, министри, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор „Енергетика“ на 03.10.2023 г. в Народното събрание.

Премиерът ни информира, че активната работа на правителството в изпълнение на всяка една от точките от Споразумението е в ход и ще продължи и занапред в тясно сътрудничество със социалните партньори, съобщава Пеевски.

За постигане на пълна прозрачност и информираност на страните по споразумението и като гаранти за неговото изпълнение, ние ще разпратим отговора на премиера до всички участници в срещата и ще очакваме от тях коментар и оценка за напредъка на изпълнението, допълва Пеевски.

Той подчертава, че са необходими решителни и отговорни действия за изпълнението на ангажиментите по този толкова чувствителен за заетите в сектор “Енергетика” и цялото ни общество въпрос.

Занапред очакваме министър-председателят да продължи да ни информира ежеседмично за хода на изпълнението на Споразумението, напомня съпредседателят на ПГ на ДПС.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14