Икономика

Министерството на финансите пред БНТ: Лукойл Нефтохим си плаща данъците

  25.10.2023 18:09  
Министерството на финансите пред БНТ: Лукойл Нефтохим си плаща данъците

Компанията "Лукойл Нефтохим Бургас" плаща данъците си на време. Това потвърдиха от Министерството на финансите пред БНТ. Вчера от дружеството публикуваха информация, според която рафинерията работи добре с Националната агенция за приходите и с Агенция "Митници" и плаща навреме задълженията си към фиска.
В съобщението се казваше още, че дружеството е изплатило изцяло дължимия корпоративен данък и временна солидарна вноска за 2022 г., като продължава да плаща авансово и двата вида задължения за 2023 г. в съответствие с българското законодателство. Установено е добро оперативно взаимодействие с органите на Националната агенция по приходите и Агенция „Митници“ и всички законно дължими плащания се извършват в срок. Информацията днес беше потвърдена и от финансовото министерство.
Потърсихме за коментар Националната агенция за приходите, но оттам се позоваха на данъчната тайна и че не могат да разгласяват информация за данъчно задължени лица.

Все още не е влязло в сила изискването за плащане на такса заради използването на по-евтино руско гориво. Тя е записана в закона за компенсация на потребителите за транспортни разходи, но трябва да бъде съгласувана с Европейската комисия. Подобно съгласуване не е факт и съответно рафинерията не дължи и такива такси.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14