Новини

Николов от Възраждане се омота на въпрос за фондацията Костя Копейкин: Това не е темата ни на разговор

  23.10.2023 10:46  
Николов от Възраждане се омота на въпрос за фондацията Костя Копейкин: Това не е темата ни на разговор

Макар че съм от Пловдив, съм запознат с проблемите на София, тъй като от около 15 години живея в столицата, с която ме свързват много силни емоции. Това сподели в ефира на bTV кандидатът за кмет на София от партия „Възраждане“ Деян Николов.

Сред приоритетите му, ако бъде избран за градоначалник, той изтъкна почистването на столицата и спиране на презастрояването.

От думите на Николов се разбра още, че ще оскъпи паркирането в Синя и Зелена зона, а средствата ще бъдат насочени към градския транспорт и най-вече към метрото.

Ако увеличим с левче Синята и Зелената зона, можем да намалим билетчето за метро с 40 стотинки. Концепцията е да увеличаваме цената за паркиране и да инвестираме в градския транспорт, посочи кандидатът за столичен кмет.

След като Деян Николов увери, че от „Възраждане“ са „честни, достойни и откровени хора“, в тази връзка последва въпрос от водещата Мария Цънцарова какво стана с фондацията „Костя Копейкин“, чието учредяване от партията бяха анонсирали преди година и със средствата от която да бъдат подпомагани даровити деца.
В този момент Деян Николов видимо се смути от въпроса и не успя да даде убедителен отговор дали фондацията в крайна сметка я има или я няма.

Той заяви, че тя е направена, но при нов въпрос на Цънцарова защо не може да бъде открита никъде в правния мир, че такава фондация е регистрирана, Николов не съумя да даде логично обяснение и каза, че „не знае защо [Цънцарова] не може да я намери“.

В момента това не ни е темата на разговор, а и едва ли хората се интересуват точно от тази тема, опита да се измъкне от въпроса Николов, който после уточни, че регистрацията на фондацията „е отнело бюрократично време“, но отново настоя, че такава фондация е създадена и съществува.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14