Новини

Денков срещу Радев: Президентът има други приоритети, а не единството на нацията

  18.10.2023 17:40  
Денков срещу Радев: Президентът има други приоритети, а не единството на нацията

Президентът би трябвало да символизира единението на нацията. Очевидно той е решил, че има други приоритети. Това каза пред журналисти в Mинистерския съвет премиерът Николай Денков.

Коментарът му е по повод критиките, които държавният глава отправи към изпълнителната власт заради решението за въвеждане на транзитни такси на руски газ през страната ни за Унгария и Сърбия.

Винаги съм казвал, че институциите трябва да работят заедно. От другата страна не виждаме никакъв позитивен подход в това отношение, посочи премиерът.

За каква европейска солидарност и европейска интеграция говорят управляващите при положение, че посягат на страна, член на ЕС, съюзник и партньор на НАТО и на ЕС, атакува Радев и решението България да наложи транзитни такси за газ на Унгария и Сърбия, каза Радев.

Той не си мисли, че управляващите не осъзнават, че транспортът и комуникацията с Европа минават през Сърбия и Унгария. Всичко това дава увереност на властта да погазват както всичко вътре в страната, така и навън - да се бъркат в суверенни решения на други държави.

Едно такова решение за налагане на транзитни такси на Унгария и Сърбия ще доведе до декапитализация на "Булгаргаз" и на неговия фалит. Управляващите трябва да кажат кои интереси обслужват, защото това не са обществените интереси, подчерта Радев и не отговори на повече журналистически въпроси по темата.

 

 

 
 

Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14