Новини

Красимир Стойчев: Възрастните имат нужда от гледане в домовете им, а не в хосписи

  18.10.2023 12:17  
Красимир Стойчев: Възрастните имат нужда от гледане в домовете им, а не в хосписи

Възрастните хора и тези със заболявания имат нужда да бъдат гледани в домовете им, а не в мухлясали хосписи. Това заяви кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници на Партия на Зелените и Гражданска платформа Власт в хората Красимир Стойчев пред БТВ.

Стойчев добави, че в София живеят 325 хиляди пенсионери. Те вкарват в  икономиката на града около 4 милиарда лева годишно. Само ДДС е 800 милиона лева.

Красимир Стойчев смята, че срещу това което дават пенсионерите те не получават адекватни социални грижи. Повечето от тях живеят в собствени жилища и там хората трябва да получават грижите. В нормалната обстановка и среда, където са спокойни и свикнали, без стрес и напрежение. Така самотните хора ще получават подходящи грижи. Същото е валидно и за тези семейства, които имат болен роднина и нямат възможност да се грижат целодневно за него.

Социалните служби трябва да получават в пъти по-голям бюджет. Необходимо е към 24 района в София да бъдат създадени отделни социални предприятия на подчинение на районния кмет и децентрализация на тяхния бюджет. Всички нуждаещи да се включат  в електронни регистри съобразно тяхните ежедневни и почасови нужди. И тук технологиите могат да управляват този процес. Грижите за възрастните е показател за цивилизоваността на обществото, категоричен е Красимир Стойчев.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14