Новини

Борисов към Кирил Петков: Важно е да се строим! Но под един флаг

  15.10.2023 12:48  
Борисов към Кирил Петков: Важно е да се строим! Но под един флаг

Търговище посрещна лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Приветства го кандидатът за кмет от партията за Търговище д-р Дарин Димитров. Той припомни колко труден е бил отиващият си мандат за всички градоначалници.

Д-р Димитров напомни за COVID-пандемията, но най – важното е, че хората се събудиха. „Свършихме много работа, но има още работа“, заяви той и призова всички да излязат да гласуват на 29 октомври, за да бъде наистина чист и зелен град Търговище.

Д-р Димитров, който е гинеколог по професия, обясни и каква е целта също и много общински съветници от партия ГЕРБ да влязат в Общинския съвет на Търговище.

Кандидатът за кмет на Търговище представи кандидатите и на другите градове, които влизат в общината и изрази задоволството си, че сред тях има и мюсюлмани, защото по този начин ГЕРБ са доказали, че това е партия и на християни и на мюсюлмани.
На събитието присъства и  бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова, която отправи поздравително слово. Тя поясни колко важни избори ни предстоят на 29 октомври. "Знаете, че преди повече от две години и половина имаше опити да се изчегърта партия ГЕРБ, но тези опити се указаха неуспешни и една от основните причини е присъствието на ГЕРБ в местната власт. Заради това, че отличните кметове, сред които е и д-р Дарин Димитров, обликът на много общини е променен към по-добро. Тя напомни в какво състояние е бил бюджетът на България, когато Борисов е бил премиер и колко много е дадено на общините, "А сега влизаме от дълг в дълг. Интересно е да се проследи кой е виновен за това бюджетът на България да бъде на дефицит. Това още веднъж ни показва, че на 29 октомври трябва да излезем и гласуваме", заяви тя.

След нея думата взе Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, който поздрави д-р Димитров и обяви, че той наистина е един от успешните кметове на ГЕРБ. Припомни пътят до "Шише Джам", припомни отсечката край Търговище от АМ "Хемус". "Без "Хемус"... "Хемус" е жизнено важна за вас особено", добави той и поясни: "Сега пак ще я направим, но вече ще е минимум два пъти по-скъпа, парите ще излязат от джобовете ни. Да е честито на българите. Това си причинихме и продължаваме да си го причиняваме".

"Много ме стоплиха думите на кмета, че етническата толерантност в този регион я има. Тя е особено важна за този регион", заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов не пропусна да коментира и войната между Израел и "Хамас" и поясни, че етническата толерантност сега наистина е изключително важна. Той заяви още, че случващото се ще окаже влияние и на цените на горивата. По думите му, те сега обективно наистина ще се вдигнат.

Бойко Борисов коментира и обвиненията към ГЕРБ за кражба на пари. "Защо съм мнителен към тях ( ПП-ДБ)", попита Борисов и обясни: "Ние от три години не сме в управление и някое друго правителство е виновно за това положение на бюджета.

Борисов отговори и на Кирил Петков, защото обяви, че е убеден, че го гледа сега него: "Шегите и закачките за кой хит какъв бил са хубави закачки, но защо не се посочват виновните".

"Мога да ви обещая, че ще продължим да се грижим за Търговище и се обърна към д-р Дарин Димитров и заяви, че всичко зависи от тях", каза той.

"Повярвайте ми и на мен и на Кирил Петков не ни е лесно и наистина е прав лидерът на "Възраждане" да се подиграва и добави: Важно е да се строим, но не е важно пред коя стая, а под един флаг да се строим", заяви още Бойко Борисов.

 


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14