Новини

България засили контрола на турската граница и се чака 3 часа

  14.10.2023 19:03  
България засили контрола на турската граница и се чака 3 часа

България е засилила контрола на турската граница при ГКПП "Капитан Андреево - Капъкуле" след започналата война между Израел и палестинската групировка „Хамас“. За това алармираха туроператори. „Вече три часа чакаме на пункта за влизане в страната. Опашката едва мърда“, заяви за TravelNews Румяна Юксел, управител на туроператора „Аква тур БГ“.

Образували са се пет колони от автомобили и автобуси. Обработването на паспортите и колите става по-бавно от обикновено. Всички гишета и служители работят, но просто има много голям наплив от хора, каза тя.

„Нормално е да бъдат засилени проверките и го разбираме. Просто българите трябва да знаят за ситуацията, да бъдат информирани и търпеливи“, подчерта Румяна Юксел. По този начин ще могат да си планират по-добре времето и пътуването.

Традиционно през уикендите много българи отскачат до Одрин и близките турски градове на пазар. Освен това и в момента продължава туристическият сезон в южната ни съседка, където има много българи на почивка с коли и автобуси. Всяка събота и неделя преминават средно по 9000 автомобила и около 30 000 пътници на ден. От „Гранична полиция“ не бяха открити за коментар.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14