Анализи

Соня Колтуклиева: Светът се тресе, а министър Динкова се хвали с кулинарен туризъм

  08.10.2023 20:09  
Соня Колтуклиева: Светът се тресе, а министър Динкова се хвали с кулинарен туризъм
Министър Динкова и Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм
  МТ

Журналистката Соня Колтуклиева, която преди години сред учредителите на Националния борд по туризъм и Съюза на инвеститорите в туризма, разкритикува министъра на туризма Зарица Динкова. Тя написа пост във фейсбук, с който осмива посещението на Динкова в Сан Себастиан, където в момента се провежда Глобален форум за гастрономическия туризъм. Самата министърка се хвали днес във фейсбук със събитието, в момент, когато български туристи не могат да се приберат от Израел. Освен това е пред провал израелският пазар за българския туризъм, който е сред водещите за хотелиерите и туроператорите. Вижте целия коментар:

"България се тресе от протестите на енергетиците. Светът е изтръпнал от войната в ивицата Газа, Израел. Още не са почистени плажовете след потопа на Южното Черноморие, не е ясно как ще бъдат възстановени щетите от природното бедствие. Ресторантьорите са в сблъсък с министъра на финансите заради ДДС ставката. 

А знаете ли къде е министърката на туризма? В Испания. Зарица Динкова папка сладко-сладко в Сан Себастиан. И даже нахално се хвали: 
Аромати, богатство от вкусове и кулинарно изкуство. Това представиха 8 мастър шефс на официалната вечеря по време на 8-ия Глобален форум за гастрономически туризъм в Сан Себастиан, Испания.

Именно тук се помещават най-много ресторанти със звезда Мишлен, а кулинарният туризъм е издигнат в култ. Изкуството да създаваш шедьоври от храна видях в Баския кулинарен център, който посетих по покана на Зураб Пололикашвили - генерален секретар на Световната организация по туризъм и Хохе Мари Айзега - директор на центъра.
В него са събрани първият в Испания факултет, който предлага обучение по гастрономия на университетско ниво и Центъра за изследвания и иновации в областта на храните и гастрономията.

Именно в готварското майсторство и качеството на продуктите се крие и силата на кулинарния туризъм, за чието развитие работим и в България.

Готварското майсторство в България отдавна е открито, министърке. И се развива, въпреки Вашите усилия за съсипването на ресторантьорския бизнес. 
Държавният туризъм на издръжка на данъкоплатците никога не е бил толкова противен, защото това министерство е вредно и опасно за туризма и туристите, допълва Соня Колтуклиева.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14