Анализи

Кои стоят зад вчерашното социологично проучване за София?

  06.10.2023 08:29  
 Кои стоят зад вчерашното социологично проучване за София?
  google

Вчера Центърът за изследвавне и маркетинг излезе с бомбастични числа, че Васил Терзиев води с 10% на Антон Хекимян. Та даже щял да го бие на балотажа 55 на 45%.

Този Център се води собственост на Юлий Павлов. Той е брат на небезизвестния Любомир Павлов /Пъпката/, бивш председател на надзора на Общинска банка по времето на Стефан Софиянски.
На 20 януари 2005 г.Любомир Павлов е арестуван с обвинение по чл. 282 от Наказателния кодекс за длъжностно престъпление. По думите на тогаващния градски прокурор Бойко Найденов, причината за задържането под стража е опит за намеса на Павлов в продажбата на акциите на Общинска банка. Скандалът тогава става още по силен  защото председателят на групата в Общината и шеф на бюджетната комисия Пламен Илиев признава пред медиите за директен натиск на Павлов към член на СОС да си оттегли подписа от официален документ. Тогава, през януари 2005 г., Павлов се скри в Пирогов, за да избегне наказателното преследване. Следващият арест на Любомир Павлов, брат на Юлий Павлов, публикувал вчерашните данни, е през 2012 година.
Павлов е арестуван за длъжностно престъпление по служба и за присвояване в особено големи размери. Както и за умишлена безстопанственост, в качеството му на председател на надзора на Общинска банка. Павлов има три обвинения. За пране на пари, документална измама и за документи с невярно съдържание.
Братя Павлови още от времето на първия мандат на Стефан Софиянски имат интереси в София. Чрез Общинска банка бяха управлявани финансите на Столицата през всичките три мандата на Софиянски. А това са милиарди левове. По това време имотите на града бяха разграбени на безценица. А боклука излизаше златен на софиянци.
Изследването на Центъра за анализи е директна услуга към кандидата на ПП -ДБ Васил Терзивиев. Павлови продължават да имат сериозни интереси в София и разчитат, че по този начин ще ги затвърдят. Жалко, че всички медии се вързаха и публикуваха тази евтина манипулация.

ЕМИЛИЯН КЪНЧЕВ

 


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14