Автомобили

Луксозният ван на Lexus дебютира в Европа

  03.10.2023 21:20  
Луксозният ван на Lexus дебютира в Европа

Половин година след премиерата на Lexus LM, сега той бе официално представен в Европа и Обединеното кралство. Премиерата бе придружена с обширна галерия, представяща луксозния миниван. Европейските клиенти ще могат да поръчат LM с четири или седем места, като разбира се, четириместната версия е по-луксозната от двете и според Lexus "е върхът на лукса". Задните седалки на този модел са вдъхновени от тези в първа нласа на авиокомпаниите и са проектирани така, че да намаляват разклащането на главата, да подобряват стойката и да могат да се накланят до напълно хоризонтално положение, ако пътниците имат нужда от почивка.

Луксозният ван на Lexus дебютира в Европа - 2

Седалките имат функция за накланяне, за да се предотврати плъзгането на пътника напред при спиране на автомобила, предлагат функции за подгрев и обдухване и включват седем функции за масаж в.. Седемместните версии разполагат с ВИП седалки на втория ред и прибиращи се седалки на третия ред в конфигурация две плюс едно.

 

Луксозният ван на Lexus дебютира в Европа - 3

Екстрите включват още 3D съраунд система Mark Levinson с 23 високоговорителя и 48-инчов монитор при версиите с четири места, активен контрол на шума, както и шумоизолиращи джанти и гуми. Четириместната версия включва и петслойна тапицерия, докато седемместният модел има малко по-малко усъвършенствана аудиосистема с 21 високоговорителя. Седемместният модел компенсира липсата на 48-инчов дисплей с по-малък 14-инчов падащ екран в тавана.

Луксозният ван на Lexus дебютира в Европа - 4

Всички модели в Европа ще се продават в изпълнение LM 350h и стандартно задвижване на четритие колела. Двигателят е 2,5-литров хибриден задвижващ агрегат с мощност 247 к.с. и въртящ момент 329 нютон метра, което позволява ускорение до 100 км/ч за 8,7 секунди и максимална скорост 190 км/ч.

 


Анкета

ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА БАЛОТАЖА В СОФИЯ?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14