Новини

Красимир Стойчев: Мравуняците са по-организирани от София в момента

  03.10.2023 10:28  
Красимир Стойчев: Мравуняците са по-организирани от София в момента

Това заяви кандидатът за кмет на столицата, издигнат от „Партията на зелените”

Един мравуняк изглежда доста по-организиран, отколкото София в момента. Това каза в студиото на „Пресечна точка” кандидатът за кмет на София, издигнат от „Партията на зелените” - Красимир Стойчев. Той е успешен бизнесмен и основател на първия мобилен оператор в България. Стойчев подчерта, че не обсъжда хора, а идеи. Такива обаче не чул от своите опоненти до момента.

Попитан какво мисли за Паметника на Съветската армия, той отговори, че би могло монументът да бъде сканиран, на негово място да има холограма, а Княжевската градина да бъде превърната в притегателно място за туристи.

По отношение на паркирането в столицата, кандидатът за кмет на „Партията на зелените” заяви, че паркингите са достатъчно, особено тези около метростанциите. По думите му обаче трябва да се изградят и нови многоетажни, а зоните в централната част на града да се менажират по съвсем различен начин. Красимир Стойчев е категоричен, че трафикът в София може да спадне с поне 20%, ако бъде анализиран правилно.

Идеята му във всеки квартал да има полицейско управление не изисквала много ресурси, твърди той. „Работата на патрулните полицаи не е да следят за скорост. Това е работа на технологиите. Това е умна София. На всяко кръстовище има камери. Те могат да бъдат управляват в синхрон”, смята кандидатът за кмет. Според него цялата полиция в столицата трябва да премине под ръководството на градоначалника, както било в цял свят.

„Един мандат ще ми бъде достатъчен, ако имам подкрепата на съпартийците си в Столичния общински съвет, да направя София един чудесен град”, заяви Стойчев.


Анкета

ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА БАЛОТАЖА В СОФИЯ?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14