Шоу

Облачно време утре, на места с дъжд

  28.09.2023 20:25  
Облачно време утре, на места с дъжд

През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна над югоизточните райони от страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На отделни места главно в планинските райони ще има слаби валежи от дъжд. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 10°.

Утре ще бъде с разкъсана, над Източна България, след обяд и над отделни планински райони в Югозападна България - предимно значителна облачност. На отделни места там ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 24°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна по южното крайбрежие, където на отделни места ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна, на отделни места главно в Родопите, Странджа и Сакар ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.

В събота ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над планинските райони от Южна България. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

В неделя ще преобладава слънчево време. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, а в източната - ще се задържи от североизток, предимно умерен. Съществена промяна на температурите не се очаква.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14