Икономика

Принудителното разпродаване на имущество на длъжници в Гърция се отлага с шест месеца за пострадалите от пожари

  19.09.2023 15:49  
Принудителното разпродаване на имущество на длъжници в Гърция се отлага с шест месеца за пострадалите от пожари

По решение на гръцкия министър на националната икономика и финансите Кости́с Хадзида́кис принудителните изпълнения по отношение на имущество в южната ни съседка се преустановяват за половин година като мярка за облекчение на пострадалите от пожарите това лято, които изпепелиха мащабни площи в страната, предаде БТА, цитирайки АНА-МПА.

Изпълнителните действия от типа на провеждане на търгове, запори и възбрани върху движимо или недвижимо имущество на физически лица и предприятия, засегнати от стихиите в Гърция през юли, август и септември, се спират за срок от шест месеца.

По конкретно, решението се отнася за физически лица и предприятия, засегнати от пожарите, възникнали от 23 юли до 7 септември 2023 г. в районите на Западна Гърция, Централна Гърция, гръцките райони на Източна Македония и Тракия, Атика, островите в Южно Егейско море, както и полуостров Пелопонес.

Пояснява се, че отложените срокове засягат засегнати или разрушени частни домове или предприятия, чиито собственици са одобрени да получат държавна жилищна или финансова помощ заради бедствията.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14