Икономика

Villeroy & Boch придобива Ideal Standard

  19.09.2023 11:15  
Villeroy & Boch придобива Ideal Standard

Световно известният производител на керамика, порцелан и санитарен фаянс Villeroy & Boch подписа обвързващо споразумение за придобиване на производствените компании на Ideal Standard Group, която има представителство и у нас от години. „Идеал Стандарт- Видима“ в Севлиево развива пазарите в Източна Европа с търговските марки Vidima и Ideal Standard.

Сделката, която се очаква да бъде завършена в началото на 2024 г. ще създаде нова интегрирана компания, която ще се нареди сред най-големите европейски производители на продукти за баня. Villeroy & Boch ще финансира придобиването с налични пари и парични еквиваленти, както и с дълг в размер на приблизително 250 милиона евро. Транзакцията подлежи на обичайните регулаторни прегледи и одобрения, както и на успешното обратно изкупуване на облигационната емисия от 325 милиона евро, емитирана от Ideal Standard International S.A. За разлика от обичайните пенсионни и други задължения на оперативния бизнес, облигационната емисия и различни финансови задължения не са част от сделката.

„Сливането се извършва на основата на солидна финансова структура. Съществуващите заеми на продавача също не са част от обхвата на сделката и няма да бъдат поети от Villeroy & Boch при приключването“, обяснява финансовият директор на Villeroy & Boch д-р Маркус Уорнке. Очаква се сделката да бъде завършена в началото на 2024 г.

В резултат на сливането оборотът на  Villeroy & Boch в сектор бани и уелнес ще се удвои до 1.4 млрд.  евро. Заедно с бизнеса за хранене и лайфстайл той може да достигне 1.7 млрд. евро (995 млн. евро през 2022 г.) като цяло за групата. „Това сливане означава, че ще се присъединим към най -големите играчи на европейския пазар в сектора на оборудване на банята по отношение на оборота“, казва Франк Гьоринг, изпълнителен директор на Villeroy & Boch. Нашите допълващи се силни страни  ни правят по-конкурентоспособни и значително подобряват стартовата ни позиция за постигане на допълнителен растеж.”


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14