Шоу

Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 открива изложба Златни години на художничката Евгения Тотева

  19.09.2023 08:50  
Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 открива изложба Златни години на художничката Евгения Тотева

Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя самостоятелната изложба живопис “Златни години” на художничката Евгения Тотева - Жени. Официалното откриване ще се състои на 19.09.2023 г. от 19:00 ч. в Салонната зала на Галерията и ще продължи до 23.09.2023 г. /вкл./.

"Златни години" е не само името на изложбата, но и преживяване за зрялост, мъдрост и много красота. Хармония от цветове, много енергия и настроение се съчетават в изящни форми, линии и силуети в картините на авторката. Експресията в живописните платна, ярките контрасти и златни акценти насищат пространството с много хармония и ни поднасят една вълнуваща среща с нейното изкуство.

Изложбата „Златни години“ е символично представяне на творческия път извървян от Жени или, по-скоро, златната възраст на нейното лично и духовно израстване и преминаване през годините.

Всяка картина е създадена от авторката като самостоятелен символ и знак и представя света със завладяващо въздействие от цветове и форми, които провокират и докосват с емоционални внушения и духовни вибрации. В нейните творби различните колоритни решения преминават в деликатните преливания и неизменно провокират зрителя и го поставят в ролята на откривател и мечтател.

Посланието в изложбата „Златни години“ откриваме в наименованието на нейните картини „Любов“, „Чувство“, „Просветление“, „Спомени“, „Признание“, които са лични откровения, намерили изказ в поетични послания към света."

Експозицията може да бъде разгледана в периода от 20.09.2023 г. до 23.09.2023 г. вкл., с вход свободен в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14