Икономика

Служители на агенциите по рибарство и борба с градушките на протест за достойно заплащане

  01.09.2023 09:43  
Служители на агенциите по рибарство и борба с градушките на протест за достойно заплащане

Работещите в две изпълнителни агенция - по рибарство и аквакултури и "Борба с градушките" блокираха пътя между Пловдив и Хасково при село Поповица с искане за 15% увеличение на заплатите.

Хората протестират заради ниските си възнаграждения, които са близки до минималната работна заплата. Чувстват се излъгани, защото не са гласувани обещаните им увеличения.

"Защо останаха без увеличение - това трябва де попитате тези, които гласуваха бюджета в Народното събрание. Това са работещите в двете агенции на Министерството на земеделието и храните с най-ниски работни заплати. Те изпълняват държавна задача и обслужват националната и европейската политика по селско стопанство. На практика работят за 1000 лв., които като се приспаднат удръжките, стават 760 лв.", обясни представител на синдикатите.

Повечето от хората са принудени да работят допълнително на едно или две места, за да се справят със своите разходи и непрекъснато увеличаващата се инфлация.

Служителите на двете агенции ще продължат с протестите си, а ако не бъдат чути, ще организират още затваряния на пътища, може да стигнат и до ефективни стачни действия.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14