Свят

Японският премиер и министри обядваха морски дарове, уловени от водите край АЕЦ Фукушима

  31.08.2023 15:43  
Японският премиер и министри обядваха морски дарове, уловени от водите край АЕЦ Фукушима
  Reuters

Японският премиер и министри обядваха сашими от водите край АЕЦ „Фукушима“, предава Ройтерс. Изпълнителната власт се опитва да възстанови доверието в риболова в района, след като от ядрената централата бяха изпуснати води.

Министърът на икономиката, търговията и промишлеността на Япония Ясутоши Нишимура, министърът, отговарящ за политиките, свързани с децата, Масанобу Огура и министърът на финансите Шуничи Сузуки се присъединиха към премиера Фумио Кишида, като ядоха писия, лаврак и октопод, уловени край Фукушима.

Снимка: Reuters

Япония започна изхвърлянето на водата миналия четвъртък като стъпка към извеждането от експлоатация на централата, която претърпя сривове, след като беше засегната от цунами през 2011 г

Тестовете на морска вода близо до японската атомна електроцентрала не са открили никаква радиоактивност, съобщи министерството на околната среда. Япония и научни организации твърдят, че водата е безопасна, след като е филтрирана за отстраняване на повечето радиоактивни елементи с изключение на трития, радиоактивен изотоп на водорода.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14