Еко

Продължава борбата с пожарите в Северна Гърция

  27.08.2023 16:39  
Продължава борбата с пожарите в Северна Гърция

Продължава борбата с активни пожари в Северна Гърция. Властите евакуираха отново жителите на две села. Вятърът разпалва отново огнища,съобщават пожарникарите и доброволците. И днес има арестувани за умишлени палежи.

Подобрява се ситуацията с пожарите в цяла Гърция, но има активни и опасни огнища. На разстояние 40 километра има разпръснати огнища около националния парк "Дадя". Теренът е труден ,а паркът е дом на световно застрашени видове и птици. "Дадя" се намира от Александруполис към турската сухопътна граница и пожарникари и доброволци се опитват вече осми ден да потушат огъня.

Наложи се повторна евакуация на жителите на две села, намиращи се на 33 километра от Александруполис. Там огънят достигна до къщите.

Днес министърът по защита на гражданите посети огнените фронтове в Северна Гърция и отчете голямата помощ на огнеборците от европейските страни, сред които и България, за участието им в гасенето на огнената стихия. Увеличават силите на армията в този район в помощ на населението.

Голяма част от остров Андрос е без ток втори ден, но огънят е потушен.

Продължават арестите със съмнение за умишлени палежи. От май са задържани 119 души. Днес арестуваха още трима гърци, заловени да палят огън в горски райони. В сила е забрана за движение в планински райони.


Анкета

Решили ли сте кого ще подкрепите на местните избори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14