Новини

Съдът остави в ареста един от двамата задържани за тежкото убийство в София

  15.08.2023 17:40  
Съдът остави в ареста един от двамата задържани за тежкото убийство в София

Софийският районен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража” на Константин Суботинов - мъжът, който е помогнал на Веско Вълчинов да прикрие следите си след убийството на Кристиян Пеев, извършено в края на миналата седмица в центъра на София.

24-годишният барман Константин Суботинов е обвинен, че е помогнал на извършителя на убийството - Веско Вълчинов да прикрие следите след смъртта на 42-годишния Кристиян Пеев. 

Вчера от прокуратурата съобщиха, че след пълните самопризнания на Суботинов  е бил разкрит механизмът на престъплението. Именно на това се позова и защитникът на младия мъж - Кристиян Мирчев, който поиска клиентът му да не бъде задържан под стража: 

"Аз не твърдя, че поведението му следва да се толерира. Не твърдя, че е извършил нещо добро за обществото, но считам, че с оглед цялостното му поведение, няма нужда да търпи най-тежка мярка за неотклонение в този момент. Това е единственото. Ние не твърдим, че той не е виновен, нито твърдя, че трябва да му се връчи "медал за храброст" или за някакво добро поведение, но не за всяко престъпление следва да се вземе най-тежка мярка за неотклонение. Още повече че настоящото престъпление е леко по смисъла на Наказателния кодекс". Решението може да бъде обжалвано пред Софийския градски съд.


Анкета

Подкрепяте ли отнемането на колите на пияните и дрогирани шофьори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14