Новини

Oбвиненият в двойното убийство иска да остане в ареста заради страх от приятелите на жертвите си

  07.08.2023 18:04  
Oбвиненият в двойното убийство иска да остане в ареста заради страх от приятелите на жертвите си

Софийският градски съд остави за постоянно в Чавдар Бояджиев, обвинен за двете убийства край софийското село Лозен. Мъжът бе докаран в съдебната зала окован с белезници и облечен в черна тениска с бели черепи.

Искането за ареста бе внесено по-рано в понеделник от Софийската градска прокуратура. Обвиняемият и неговият защитник не оспориха мярката за неотклонение „задържане под стража“. Според служебния адвокат Чавдар е съгласен да остане в ареста от желание за самосъхранение - страхувал се приятелите на двете жертви.
В неделя стана ясно, че мъжът е направил пълни самопризнания, като също така е признал, че умишлено е умъртвил още една жена. През 2022 той се обърнал към полицията, заявявайки, че е убил приятелката си по време на секс. Тогава той е освободен с мярка подписка, защото е бил обвинен в убийство по непредпазливост.

При задържането му в Бояджиев е открит пистолет със заличени номера, както и дебитна карта на една от жертвите.

Убийствата на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвите начин, като мотивът са финансови отношения между Бояджиев и жертвите.
Наказанието за деянието на Чавдар, което е записано в закона, предвижда доживотен затвор, доживотен затвор без замяна или затвор от 15 до 20 години.


Анкета

Подкрепяте ли отнемането на колите на пияните и дрогирани шофьори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14