Анализи

ПП-ДБ: Твърденията на Радев, че държавата е неспособна да управлява пристанище Росенец, граничат с доброволен отказ от суверенитет

  04.08.2023 18:30  
ПП-ДБ: Твърденията на Радев, че държавата е неспособна да управлява пристанище Росенец,  граничат с доброволен отказ от суверенитет

Твърденията на президента Радев, че държавата е неспособна да управлява именно пристанище Росенец, граничат с доброволен отказ от суверенитет и уронва доверието в държавните институции. Това се казва в позиция на ПП-ДБ по повод решението на президента Румен Радев да сезира Конституционния съд заради прекратяването на концесията на терминал "Росенец". 

Според ПП-ДБ българският интерес е ключовите пристанища да се оперират от държавата, като всеки който иска да ги ползва, следва да заплаща такса, като риск за националната сигурност представлява отдаването на стратегически пристанищни обекти на чужди частни компании, заради международни санкции.

От ПП-ДБ напомнят още, че като член на ЕС България е длъжна да прилага мерките срещу режима на Путин, които включват забрана за отдаване под концесия на стратегически национални ресурси на лица, установени в Русия. 

"Именно служебното правителство, назначено от г-н Радев, отказа да се съобрази с тези мерки и без аргументи, тайно и експресно, остави в сила концесията в полза на Лукойл въпреки европейските санкции“, се казва в позицията на ПП-ДБ.


Анкета

Подкрепяте ли отнемането на колите на пияните и дрогирани шофьори?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14