Новини

Остава в сила бедственото положение в Хасковско

  27.07.2023 09:51  
Остава в сила бедственото положение в Хасковско

Остава в сила бедственото положение в Хасковско заради пожарите.

"В момента на територията на областта има три големи пожара, които не са локализирани. Те са в село Дъбовец и Малки Воден, в село Сусам – към селата Татарево и Гарваново - където пожарът се е разраснал. В село Ромелия, община Стамболово, е изпратена тежка техника. Заради смяната на посоката на вятъра пламъците се разрастват". Това заяви на брифинг  областният управител на Хасково Красимир Ангелов.

По думите му няма опасност за хората. „Очакваме в гасенето на пожарите да се включат и военните. От Бургас и от Мини „Марица” е изпратена тежка техника”, подчерта той.

Военнослужещи от 31-ви механизиран батальон от състава на Сухопътните войски оказват помощ по две искания на областния управител на Хасково, съобщават от Министерство на отбраната. Модул в състав от 22-ма военнослужещи с 5 автомобила участва в гасенето на пожар, който гори между селата Малки Воден в Община Маджарово и Дъбовец в Община Любимец.

Група от 30 военнослужещи участва в претърсване на район в пресечен терен между село Клокотница и местността Кенана във връзка с издирване на изчезнало лице.

Най-големият пожар в Хасковско е край село Дъбовец. Само тук горят около 4000 дка, половината, от тях е гора. Пожари има и в село Ромелия, в Минерални бани.

Според Михаил Михайлов, директор на Горското в Свиленград. „Повече от половината площ е Държавен горски фонд. На терен работи тежка техника, която прави просеки. Очакваме техника, с която да обработваме и другия пожар – в село Малки воден. За населението няма опасност, пожарът остава в гората”, увери Михайлов.

Стотици хора работят на терен. Поискана е помощ от няколко области извън Хасково.

Забранено е паленето на открит огън и обработката на пасища след 11 часа заради екстремната опасност от избухването на полски и горски пожари.


Анкета

Одобрявате ли приетите промени в Закона за защита от домашно насилие?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14