Новини

Голяма българска група е на новия круизен кораб MSC EURIBIA и ще види Норвежките фиорди

  10.07.2023 12:10  
Голяма българска група е на новия круизен кораб MSC EURIBIA и ще види Норвежките фиорди

Близо 80 българи са на най-новия круизен кораб MSC EURIBIA, който започна да плава това лято в Северно море с програма до Норвежките фиорди. Групата е водена от туроператора „Аполо“ и вчера разгледа Копенхаген (Дания), от където тръгна круизът. „Днес цял ден сме в откриво море. Прекрасно е, че ще имаме цял свободен ден на борда, за да се запознаем със скритите съкровища на нашия кораб. Тук се предлагат толкова много развлечения, че изборът ни ще бъде наистина труден”, заяви пред TravelNews Калина Тодорова, управител на туроператора.

Калина Тодорова, управител на "Аполо", в централния коридор на кораба
Корабът се очаква да пристигне утре (вторник) в Хелесилт (Норвегия). Оттам се отива на екскурзия до фиордите, обясни Тодорова. Това са тесни заливи между скални хълмове, образувани от движението на ледници. Хелесилт е малко селище, известно най-вече с това, че се намира в началото на едни от големите норвежки фиорди. Лятно време селцето се издържа основно от туризма, когато хиляди туристи идват в него, за да се отправят на екскурзия с корабче до близкия фиорд Гейранген. От него се организира и изкачване по глетчера Бриксдал.

В следващите дни се посещават Олесунд и Флом в Норвегия. Олесунд е създаден през 1793 г. и е едно от важните норвежки пристанища. Претърпявайки пожар в началото на 20 век, той се ражда отново в модерния за времето си стил Ар Нуво, което го превръща в истински музей на открито. Обиколката на града ще ни запознае с историческото му минало и запазените красиви фасади. Ако обичате планинските преходи, може да се включите в 300-метрово изкачване на близката планина Шугартоп, от която се открива прекрасна гледка към Боргунд фиорд.

Флом предлага едно от най-атрактивните пътешествия в Норвегия - пътуване с железница. След кратко пътуване с автобус до Вос, групата ще се качи на влак и ще пътешества до Мирдал, наслаждавайки се на природните гледки. На височина от 867 метра ще сменят влака и ще се качат на прочутата 20-километрова линия Флом, която преминава край красиви водопади и малки ферми, за да стигне до най-големия фиорд в страната – Согне.

През седмия ден има свободен ден на борда на кораба, който ще цял ден на вода. Следва пристигане в Кил (Германия), където ще се разгледа Хамбург, вторият по големина град в страната. Групата ще се разходи из историческата улица от 17 век Крамерантсгасе, ще се види сградата на кметството, църквата "Свети Михаил", изкуствените езера Алстер и Шпайхерщад, кварталът с каналите и старинните търговски складове.

Накрая корабът се връща в Копенхаген и групата ще си тръгне със самолет за България. MSC EURIBIA е най-новият пътнически лайнер на голямата италианска круизна компания MSC Euribia. Той събира 6327 пътници и 1704 екипаж. Дължината му е 331.43 метра, ширичината – 43 м, и достига скорост от 22.7 възела. Кръстен е на древната богиня Еврибия, която владее моретата със силата на ветровете и съзвездията. На него се прилагат най-съвременните технологии за защита и опазване на морската екосистема. Корабът е с най-новите технологии, които го правят все по-чист и безопасен за морето. В допълнение на множество оригинални произведения на изкуството, които може да видите из кораба, за първи път самият корпус на круизния кораб е визуален шедьовър, изрисуван от немския художник Алекс Флеминг.

 


Анкета

Одобрявате ли приетите промени в Закона за защита от домашно насилие?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14