Новини

Гешев: ВСС е нелигитимен да избере нов главен прокурор, но легитимен да ме освободи

  01.07.2023 19:05  
Гешев: ВСС е нелигитимен да избере нов главен прокурор, но легитимен да ме освободи

Освободеният главен прокурор Иван Гешев обвини управляващите, че смятат, че са възстановени тоталитарните времена. Това стана ясно от негов пост във Фейсбук.

Думите му идват ден, след като от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ заедно с ДПС поискаха ВСС да спре процедурата за избор на нов главен прокурор.

„Официално управляващата коалиция, която неофициално не е коалиция, заяви, че Висшият съдебен съвет е нелигитимен да избере нов главен прокурор. Но същият този ВСС според същата тази коалиция бил легитимен да ме отстрани като главен прокурор”, пише Гешев.
Той обвинява, че искането за забавяне на процедурата за избор на нов обвинител №1 може да е свързано и с желанието да се изпревари решението на Конституционния съд, което да спре процедурата срещу него.

Явното погазване на законите и правилата даже вече не се прикрива дори от елементарно приличие. Може би защото презрението към българския народ и чувството за безнаказаност ги кара да мислят, че хората не виждат или не ги интересува това. Или може би защото смятат, че вече са възстановили тоталитарните времена, пише в поста на доскорошния главен прокурор.

Неговото обръщение завършва с два хаштага – „#Имунитетитесаниважни” и „#ВремеЕдаИзметемПолитическияБоклук”.

Припомняме, вчера временно изпълняващият длъжност главен прокурор и бивш заместник на Гешев – Борислав Сарафов, изтъкна като приоритет в работата на прокуратурата случаите на разследване на лица с имунитет.


Анкета

Трябва ли 24-ти май да стане национален празник вместо 3-ти март?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14