Новини

Дръвчета са отсечени, защото пречат на билборд до зала Универсиада

  27.06.2023 18:03  
Дръвчета са отсечени, защото пречат на билборд до зала Универсиада

Млади дръвчета са били отрязани снощи на бул. "Шипченски проход", близо до зала "Универсиада". Те пречели на гледката към билборд и двама служители на фирмата-собственик затова отсекли короните им. Това разказва гражданинът Калин Якимов от кв. "Гео Милев", когото кметът на район "Слатина" Георги Илиев цитира на страницата си във фейсбук: "Идват двама служители на JCDecaux към 23 ч и отрязват короните на две от дръвчетата, засадени пред зала Универсиада и на самия булевард "Шипченски проход" 23 от общината ни. Които са едва на година-две и тамън почнали да оформят короната си, защото пречели на тяхният билборд." Моля, споделете този пост, за да намерим други свидетели на престъплението", призовава кметът на "Слатина".
Короната на едно от отсечените дръвчета на бул. "Шипченски проход".

Короната на едно от отсечените дръвчета на бул. "Шипченски проход".

Билбордът е на рекламната фирма "Джей Си Деко Имидж" АД, която е част от френската компания JCDecaux Group. В Съвета на директорите на българския филиал е Любомир Павлов, бивш издател на вестниците "Труд" и "24 часа" и председател на Надзорния съвет на Общинска банка. В сайта на фирмата се посочва, че рекламата от билбордовете е насочена към автомобилния трафик и "никога не може да бъде пропусната".
От "Джей Си Деко Имидж" твърдят, че нямат нищо общо с вандалщината от снощи и обещават да засадят нови дръвчета.
"Подобно деяние е в разрез с политиката и принципите ни! Категорично заявяваме, че наши служители не е имало и не са участвали в случилото се. В някои случаи възлагаме на фирми подизпълнители единствено смяната на даден постер", са написали от "Джей Си Деко Имидж" на фейсбук страницата на кмета Илиев. Те обещават да засадят нови дръвчета. "Дневник" потърси по телефона рекламната фирма, но щом чуеха откъде ги търсят, връзката прекъсваше.

От Столичния инспекторат обявиха, че извършват проверка кой е извършил деянието. Те ще търсят очевидци и видеозаписи от камери в района на зала "Универсиада". "Резултатите от проверката ще бъдат предоставени на председателя на общинския съвет Георги Георгиев, който я разпореди", уточниха от инспектората. След като получил информация от районния кмет за отсечените дръвчета, той е сигнализирал и СДВР, съобщиха от общината.

Дръвчета са отсечени, защото пречат на билборд до зала "Универсиада"

 


Анкета

Трябва ли 24-ти май да стане национален празник вместо 3-ти март?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14