Анализи

Настъпва астрономическото лято. Поверия и ритуали на слънцестоене

  21.06.2023 08:27  
Настъпва астрономическото лято. Поверия и ритуали на слънцестоене
  iStock

Днес, точно в 17:57 ч. българско време, настъпва астрономическото лято. Това е денят на лятното слънцестоене, който е най-дългият в годината - трае 15 часа, 19 минути и 35 секунди, информира БГНЕС. 

На този ден Слънцето огрява най-добре Северното полукълбо на Земята, тъй като на обяд се издига най-високо в небето. За наблюдател, намиращ се на Тропика на Рака, по обяд Слънцето преминава точно през зенита, а за София то се издига до височина 70 градуса и 46 дъгови минути над южния хоризонт, в 13:28:25 ч. за обсерваторията на СУ. Това всъщност е моментът на т. нар. местно пладне по истинско слънчево време за същото наблюдателно място.

След датата на слънцестоенето продължителността на дните започва да намалява, но отначало незабележимо - едва с по няколко секунди през всеки от следващите дни.

Според езическите вярвания този ден се счита за много магически и силен енергийно.В този ден хората могат да програмират бъдещето си с цел реализация на важни жизнени цели.

Особено силно може да помогнат тези ритуали на огнените знаци Овен,Лъв и Стрелец. Земните и въздушните знаци също ще имат възможност да изменят своята съдба но в по малки мащаби. Докато водните знаци и най добре през този ден да се отдадат на мечтания. Водните знаци реагират най остро на такива астрономически явления, което може да доведе до неконтролирани емоционални състояния. За помощ в такива случаи те могат да напълнят малка торбичка със сол и да е носят през целият ден, а вечерта да изсипят солта на улицата а торбичката да изхвърлят. По този начин ще регулират своето психическо и физическо състояние.

С най дългият ден са свързани много поверия на които е желателно хората да им обърнат необходимото внимание.

Ритуал за изпълнение на желанията:

Сплетете венец от полски цвета и го носете през целият ден.   В процеса на работа мислете за своето желание. И най важното заредете се с положителни емоции. На другата сутрин намерете река и го пуснете в нея.

Ритуал за пари:

Ако желаете да получите финансово изобилие за напред.Извадете от своето портмоне девет монети с различна стойност и ги поставете под прага на входната врата във вашият дом. До две седмици след ката сте направили ритуала вие ще усетите осезаем приток на пари.

 


Анкета

Ще почивате ли това лято?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14