Анализи

Балабанов: Иван Гешев започна да говори срещу собствените си създатели, но много късно

  19.06.2023 21:22  
Балабанов: Иван Гешев започна да говори срещу собствените си създатели, но много късно

Бившият главен прокурор три години е имал възможност да говори, да предприема действия, дори да осъществи арести, да осъществи практична дейност от страна на прокуратурата, което той не направи.Това каза пред БНТ Станислав Балабанов от ИТН.

"Визирам Бойко Борисов, който нямаше имунитет и не беше народен представител. Т.е. Иван Гешев започна да говори срещу собствените си създатели, но много късно и ние затова от "Има такъв народ" казвахме, че смяната нищо няма да промени, защото е важно да се промени системата. С нереформирана прокуратура да махнеш единия и да сложиш другия не е гаранция за независимост на властите и не съм убеден, че с г-н Сарафов ще имаме тази необходима независимост в момента", допълни той.Може би Иван Гешев търси доверието на българския избирател, тъй като това според нас това е заявка за политическа кариера. Съмнявам се обаче да бъде получено едно такова доверие, защото много късно започна да припознава Левски в себе си. Този коментар направи Балабанов за днешното емоционално изявление на Иван Гешев за графика на дълбоката държава, за крадливи партийни лидери, за това, че кражбите и корупцията са се превърнали в държавна политика.

Балабанов заяви още, че държавата не е излязла от политическата криза и е на абсолютен автопилот, "само че пилотите са с две леви ръце и не знаят какво да правят в този самолет".

Прогнозира, че само след месец ще сме свидетели на изключително тежки дебати в пленарна зала по отношение приемането на редовен бюджет. Акцентира, че има много факти, които показват, че Асен Василев не разбира от бюджетиране.


Анкета

Ще почивате ли това лято?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14