Шоу

Жури от Мастършеф свалил 26 килограма при д-р Емилова

  15.06.2023 14:41  
Жури от Мастършеф свалил 26 килограма при д-р Емилова

Ресторантьорът Явор Сарафов, който е част от журито на "Мастършеф" успешно се преборил с излишните килограми, благодарение на гладолечението при д-р Емилова, сподели самият той в ефира на БТВ. 

"Преди години се наложи да водя борба с излишните килограми и се доверих на д-р Емилова. С много воля успях да сваля 26 килограма. Днес смятам, че няма вредни храни, а вредни количества", твърди шеф Сарафов.

Явор е завършил право, но никога не е практикувал професията. "Записах специалността, защото ми изглеждаше романтично и интересно, харесвам концепцията за пледоариите, за защита на невинните. В 5 курс обаче, втория семестър, ме скъсаха по наказателно право и захвърлих всичко, защото в този момент имах дете и много работа. 15 години по-късно записах отново и този път завърших. Правото дава много, особено на хора, боравещи с документи, затова съм щастлив, че записах и го завърших", доволен е готвачът.

От 30 години той се занимава с търговия, обожава храната и дори определя себе си като лаком. Фен е на уличната храна, обожава хубавото вино и изненадите. Кара ски, практикува кайтсърф, обича ветроходството и да се гмурка. Има две деца, които вървят уверено напред в своето развитие и с чиито постижения и награди се гордее.

За поканата да бъде част от новото жури в "Мастършеф" споделя: "Първоначално отказах, защото имах много ангажименти. Но след като споделих за поканата със своя партньор и близък приятел шеф Виктор Ангелов, той ме посъветва "да скоча в тигана", защото е предизвикателство. Приех да участвам, защото така съм устроен - винаги искам нови предизвикателства, нови начинания", казва Сарафов.

В шоуто ще са му интересни не само уменията в кухнята на участниците, но и техните личностни качества.

"За тези от тях, които искат да продължат да се развиват в тази посока, съм готов както да им покажа какво се случва в действителност в една кухня, така и да им подам ръка и да предам своя опит в нещо, в което искат да се развиват", казва топготвачът.


Анкета

Ще почивате ли това лято?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14