Новини

Лукс апартаментът в болница Лозенец не бил апартамент, а кабинет за релакс на бившия шеф

  10.06.2023 15:38  
Лукс апартаментът в болница Лозенец не бил апартамент, а кабинет за релакс на бившия шеф

Луксозният апартамент в болница Лозенец (бивша Правителствена), всъщност не бил апартамент, а кабинет за релакс на бившия шеф на лечебното заведение професор Любомир Спасов. Това се разбра от негово изявление пред 24 часа.

Преди ден стана ясно, че в болницата има таен и скъпо обзаведен апартамент с площ около 500 квадратни метра, който разполага с джакузи, сауна и собствен асансьор.

"Защо правят този скандал точно сега, аз от 2 години не съм в болницата? На 23 юни предстои избор за декан на Факултета по медицина на Софийския университет, на който аз съм кандидат, затова нормалната реакция е да ме оклеветят и набедят", казва професорът пред вестника.

Той подчертава, че когато има конкурс, трябва да има феърплей.

"Това не е апартамент, а кабинет с помощни помещения, в който има и място за почивка и възстановяване, което съм ползвал за релакс, когато съм оперирал по 15 часа в денонощието", обяснява още проф. Спасов.

По думите му помещението е правено през 2008 г. и за него не са харчени средства от бюджета на болницата или на факултета.

"Повтарям това е опит за оклеветяване и набеждаване, категоричен е проф. Спасов, който обясни, че изобщо няма повод да се притеснява. Това беше празно, неизползваемо пространство, което трябваше да се затвори, преди оттам минаваха операционните колички и маси. Хората, които сега хвърлят обвинения, нямат представа какво означава да оперираш и животът на други да зависи от теб и състоянието ти - физическо и психическо, което трябва да бъде перфектно, за да не се застрашава животът на болния", казва още Спасов.


Анкета

Ще почивате ли това лято?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14