Новини

Кирил Петков: Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория

  16.05.2023 21:15  
Кирил Петков: Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория

Няма да подкрепим първия мандат. Това съобщи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след заседание на ръководните органи на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", пише novini.bg.

Започваме да работим за втория мандат, в който виждаме единствената алтернатива пред България да не ходи на шести избори, заяви Петков.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов каза, че от коалицията започват консултации с всички политически сили в парламента за тяхната готовност да подкрепят конкретни промени в Конституцията. Ситуацията от последните дни потвърждава нашата позиция, че българската политическа и институционална система не може да се нормализира без дълбока промяна в Конституцията по отношение на ВСС и прокуратурата. Всичко останало дава къси съединения, така че ще започнем този разговор, за да видим има ли политическа база, на която да се формира конституционно мнозинство, за да бъде реализиран вторият мандат, каза Христо Иванов, каза Христо Иванов.Ще разговаряме с всички политически сили, както и с "Възраждане", уточни Иванов.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14