Новини

Любомир Каримански: В години, в които трябва да имаме икономически растеж, академик премиер е несериозно

  28.04.2023 10:59  
Любомир Каримански: В години, в които трябва да имаме икономически растеж, академик премиер е несериозно

„Това, което чухме през последните дни, следва доста по-тревожи стъпки след това. Тоест бюджетът ще бъде отхвърлен от НС. Освен това, ако не се промени член 79 от Правилника за дейността на НС – бюджетът не може да бъде вкаран за разглеждане през следващите три месеца. Очаквам някой от народните представители да внесе такова предложение за промяна”, заяви Любомир Каримански в студиото на Нова телевизия.

И допълни: „Но как изглежда в лицето на хората и обществото – един МС, който сега е гласувал 6,4 процента дефицит, след месец и по-малко да започне цялата процедура с 3 на сто дефицит. Бюджетът е финансов план, който отразява политиките на управляващите. Новият бюджет чия политика ще отрази? ”

Шулева му припомни, че в предишните НС депутатите „абсолютно брутално влязоха в поправки на бюджета и сътвориха всички неща, които доведоха до този 6,4-процентен дефицит”. „Те си позволиха прекрояване на бюджета с такива разходи, които доведоха до това състояние. Така че – нищо невъзможно няма”.

„Ситуацията, в която се намираме е много необичайна. Във всички случаи, според мен, трябват необичайни действия. Колкото и да не обичам така наречените експертни правителства, но равно отдалечени министри от двете политически сили, може би било най-добре. Но не мисля, че това е възможно”, заяви Шулева.

По думите на Каримански също не е възможно да се състави кабинет. „Особено в годината, и в следващите три години, в които трябва да имаме икономически растеж и устойчивост, академик да застане начело на правителството е малко несериозно. Още повече – цялото радикализиране чрез политическите лица ще бъде налице само след няколко месеца, когато са местните избори”, категоричен е Каримански.


Анкета

Одобрявате ли Мария Габриел за премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14