Икономика

Делян Добрев: Българска банка пере през Унгария пари на руски олигарси

  23.04.2023 23:00  
Делян Добрев: Българска банка пере през Унгария пари на руски олигарси

Законопроектът за мерките срещу прането на пари трябва да се приеме максимално бързо. Още повече,че имаме информация за българска банка, която пере пари на руски олигарси през Унгария, каза днес пред "Нова телевизия" депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

Той отказа да съобщи повече подробности, но уточни, че информацията е от надежден източник. Ще задвижим тази тема в Народното събрание и за няколко седмици законопроектът срещу прането на пари може да е факт, допълни Добрев. Законопроектът е един от 30-те, за които ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" постигнаха съгласие да бъдат приети в парламента.

По повод предложението на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков ГЕРБ да подкрепят тяхно правителство, в което няма министри, той каза, е не разбира как такова искане се поставя от втората политическа сила, която има 64 депутати. Според него това е поредният каприз на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Първа сила сме и трябва да предложим правителство, дали ще е експертно, дали ще е политическо, дали ще е смесено, е въпрос на допълнително обсъждане", е мнението на Добрев.


Анкета

Одобрявате ли Мария Габриел за премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14