Новини

Карадайъ при президента: Явно трябва ДПС да влезе във властта, за да влезем в Шенген и еврозоната

  21.04.2023 11:18  
Карадайъ при президента: Явно трябва ДПС да влезе във властта, за да влезем в Шенген и еврозоната

Представители на ДПС се явиха на консултации за съставяне на кабинет при президента Румен Радев. На "Дондуков" 2 дойдоха председателят на партията Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев. Те подариха на държавния глава баклава по случай Рамазан Байрам. 

"На предишни консултации бяхте донесли таблица с процентното съотношение между различните парламентарни партии и предрекохте, че ще постигнем отново същия резултат. Оказахте се прав. Още тогава призовахте за нов поглед върху политическия процес в страната и търсене на различни подходи за формиране на управляващо мнозинство. Заложихте в предизборната си кампания необходимостта да се търси диалог, разум и компромис. Според мен това е една от причините да затвърдите солидното си присъствие в българския парламент. Като партия с голям и богат парламентарен опит, бих искал да чуя оценката ви за политическите процеси в 49-отото НС и как оценявате възможността за съставяне на правителство, много важен въпрос. Имаме две много важни задачи - съставяне на редовно правителство с широка парламентарна подкрепа възможно най-рано и законодателната дейност - приемането важни закони, от които зависи бъдещето на страната", каза президентът Радев в началото на срещата.

Той попита представителите на движението какви са условията за това формацията да се превърне в конструктивен фактор при евентуалното съставяне на кабинет, след като обявиха, че ще бъдат опозиция на оформилото се мнозинство от първите две политически сили.

"ДПС винаги е бил активен участник в приемането на закона за държавния бюджет. Как вие го виждате във времето, защото май месец е изпълнен с празници? Колко време е необходимо за приемане на бюджета, който ще бъде внесен от служебното правителство?", попита още президентът.

За ДПС е чест, че беше във власттта, когато България влезе в ЕС, явно трябва ДПС да влезе във властта, за да влезем в Шенген и еврозоната. Това заяви лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ на консултациите при президента Румен Радев.

По-късно в днешния ден Радев ще посрещне на "Дондуков" 2 БСП и „Има такъв народ”.  


Анкета

Одобрявате ли Мария Габриел за премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14