Анализи

Гешев: Радостин Василев да се нареди на опашката от олигарси и мутри, които ме заплашват

  20.04.2023 16:14  
Гешев: Радостин Василев да се нареди на опашката от олигарси и мутри, които ме заплашват

Опашката е дълга - заплашват ме олигарси, мутри и журналисти, така че Радостин Василев да се нареди на опашката, коментира главният прокурор Иван Гешев заканите на депутата от "Продължаваме промяната-Демратична България" след искането за сваляне на имунитета му. 

Гешев обеща да каже в понеделник дали ще внесе официално искане до парламента за свалянето на депутатската защита на Василев. И сравни Василев с укриващия се в Сърбия бивш мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев.

Версията на Василев е друга - според него прокуратурата го е атакувала веднага след като е обявил, че от коалицията отново ще внесат промените в НПК, които предвиждат механизъм за разследване на обвинител №1.

"Това е доста тъжно. Показва липса за усещане на държавност - да решаваш личните си проблеми с атаки срещу институциите. Това показва какво е нивото на хората, които би трябвало да водят държавата. Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти, Василев да се нареди на опашка. Много е дълга опашката от фен клубове. На техния фон Василев дори не заслужава да бъде коментиран", заяви Гешев от Бургас.

Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да внесе мотивирано искане до Народното събрание за привличането на депутата към наказателна отговорност заради скандала при разцепването на групата на "Има такъв народ" миналата година и подозренията за оказан натиск от страна на Василев върху вече бивши депутати на Слави Трифонов.

През юни 2022 г. тогавашният депутат от ИТН Тошко Йорданов извади компромат срещу Радостин Василев - запис на разговор между Василев и депутатката Христинка Иванова. Твърди се, че записът е от периода, когато група представители на партията на Слави Трифонов се отцепиха от формацията, а Иванова е била убеждавана да се присъедини към отцепниците. Те бяха нужни на кабинета "Петков" за парламентарно мнозинство, след като ИТН излезе от неговото правителство. Иванова обаче отказва, се чува на записа.


Анкета

Одобрявате ли Мария Габриел за премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14