Икономика

Yettel пусна своя телевизия

  06.04.2023 14:11  
Yettel пусна своя телевизия

Мобилният оператор Yettel навлиза на конкурентния телевизионен пазар в България, стартирайки своя собствена телевизия. Yettel TV е нова страница и важна стъпка в нашето пътуване, така от компанията определят старта на новата си услуга.

Телевизията е IPTV, т.е. достъпът до нея е през интернет. Платформата е ориентирана към съдържанието, което е новата тенденция в световен мащаб. Потребителите имат избор какво да гледат и сами комбинират планове и съдържание,

защото вярваме, че е по-добре изборът да е в ръцете на клиентите”.

Yettel TV представлява безкабелно решение за дома, стъпвайки на 5G мрежата на Yettel и минимизирайки нуждата от добрия стар кабел. Интерактивните предимства са: пускане/връщане, превъртане до 7 дни назад, платформата поддържа и запис на съдържание, както и лесна навигация към любимо съдържание. Тези функционалности не са най-иновативните в световен мащаб, но от Yettel казват, че са направили интерфейса възможно най-лесен за управление.

Телевизията ще се предлага в два основни тарифни плана, които са достъпни за клиентите от днес. Единият е TV Favorite + Net 50, който включва интернет и телевизия – 100+ канала, от които 65+ HD канала, 2 екрана, интернет скорост от 50 mbps. Цената на месечния абонамент за този пакет е 1 лв. за първите 6 месеца, след което 32.99 лв. на месец.

Другият пакет е TV Max + Net 100, който също предлага телевизия и интернет през 5G мрежа и включва съответно 200+ канала, от които 110 в HD качество, интернет със скорост 100 mbps. Този пакет също ще се предлага на цена от 1 лв. за първите 6 месеца, като цената след това е 37.99 лв. на месец.

Абонатите на телевизията ще могат да гледат едновременно през две устройства, дори и различни канали. Телевизията ще е достъпна и през уеб браузър, Android и iOS.  

Първите 1000 клиента ще получат безплатни допълнителни пакети за първите 100 дни. Телевизията е близка като интерфейс до стрийминг платформите, които вече всички познаваме", обясни Васил Живков, част от екипа създал телевизията.

Работи се по това телевизията скоро да е достъпна като самостоятелен продукт, тоест да не е в пакет с интернет, като очакванията са това да се случи до няколко месеца. Използваната от компанията платформа вече функционира в няколко държави", обясниха от Yettel. От Yettel допъват, че целта им е да навлязат на масовия пазар в България, тъй като голяма част от него все още не използва интерактивна телевизия.

 


Анкета

Очаквате ли да се разкрие кой стои зад атентата срещу Иван Гешев?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14