Свят

Принц Хари пристигна в Лондон за изслушване по дело срещу таблоид

  27.03.2023 15:57  
Принц Хари пристигна в Лондон за изслушване по дело срещу таблоид

Британският принц Хари пристигна във Върховния съд в Лондон, за да присъства на изслушване по иска си срещу Associated Newspapers Limited (ANL)във връзка с твърдения за незаконно събиране на информация, предадоха Си Ен Ен и БГНЕС.

Миналата година херцогът на Съсекс се присъедини към група високопоставени личности, сред които певецът Елтън Джон, в съдебен процес срещу издателя на Daily Mail, Mail on Sunday и Mail Online. Искът обвинява Associated Newspapers Limited, че през годините се е ангажирала с различни средства за престъпна дейност, за да получи информация за високопоставени личности.

Елизабет Хърли, Сейди Фрост, Дейвид Фърниш и Дорин Лорънс са останалите ищци, които застават зад съдебния иск. Те твърдят, че са били "жертви на отвратителна престъпна дейност и грубо нарушаване на неприкосновеността на личния живот", според изявление на техните представители.

Групата обвинява ANL, че е наемала частни детективи, които са извършвали незаконни действия, като поставяне на подслушвателни устройства в домове и автомобили и записване на частни разговори. Те твърдят също така, че издателството е плащало на корумпирани полицейски служители, за да получи вътрешна информация, занимавало се е с подставени лица и измами, за да се сдобие с медицински документи и е хаквало банкови сметки и финансови трансакции чрез "незаконни средства и манипулации".

Днес започва четиридневно предварително изслушване в Кралските съдилища в Лондон.

Според източници издателството е отхвърлило обвиненията като "нелепи клевети" и е определило иска като "предварително планиран и организиран опит да се въвлекат заглавията на Mail в скандала с телефонните измами". Говорител на ANL добави, че твърденията "не са базирани на никакви достоверни доказателства".


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14