Новини

Борисов: Ако имаха малко акъл, щяха да надградят това, което сме направили

  22.03.2023 19:38  
Борисов: Ако имаха малко акъл, щяха да надградят това, което сме направили

Ако имаха малко акъл, щяха да надградят това, което сме направили. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали пред пълна зала със симпатизанти.

Той бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти.

Лидерът на ГЕРБ се появи облечен с емблематичния си черен кожен шлифер, който носеше като главен секретар на МВР.

Той се обърна и към журналистите и припомни как водещата Биляна Гавазова е изхвърчала след заплахи на Бойко Рашков. „Защо не смеете, защо ви е страх да зададете въпроси?“, пита Борисов. „Христо Иванов каза: Сваляйте предаването и те го свалиха. Представяте ли си аз да направя това? Извадих от депутат Антон Тодоров, който намекна само нещо. А сега: Сваляйте, кой видел, видел. Бързо замитайте под килима“, не скри недоволството си лидера на ГЕРБ. „А как се финансира ДБ - през Nexo! И следва мълчание. Кой ви плаши така бе, български медии? Пеевски го няма. Кой? Кой? Кой? Кой е новият Пеевски? Има други олигарси които ви дърпат конците“, каза той.
„За 2 години ви обраха по 1 лев на всеки литър бензин. Сега ви вадят парите през веригите за храни, преди това ви обраха за тока, сега готвят за бизнеса данък - 33%. От фризьорския салон до гаражчетата, всичко ще платите. Заради мълчанието и страха на медиите. Затова се събраха 7 партии срещу нас. Само хора, които нямат никакво реално отношение към управление на държавата, те не се научиха как работи държава“, отсече Борисов.

„Стремително летим надолу, цените галопират, магистралите са във фризера, десет пъти по-висока е цената на тока, горивата са скъпи, има мигрантска криза, незаконни арести по цялата страна. Полицейският ботуш на Рашков беше използван за репресии и разправа с опонента. Но ние сме тук, ние сме силни, защото сме заедно и защото сме на правата страна“. Това заяви лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Кърджали Цвета Караянчева.

„Имаше скандали и сапунени сериали за тези две години. В Кърджали нищо добро не се случи. Оставихме им готов проект за Околвръстния път и 2 млн. лв. за отчуждителни процедури, но сега изтичат сроковете и Кърджали няма да има Околовръстен път. Спортното министерство даде проект, отпуснати бяха 4 млн. лв. за зала, но залата я няма“, отбеляза тя.

„Всичко дадено на Кърджали е благодарение на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов“, обяви Караянчева.

Нещата не са добре и мен ме боли, защото хората не живеят добре. Обикаляме и говорим и за мигрантите, за цените, за храната, за жълтите павета, за случващото се в регионите, за кандидатите за депутати-парашутисти, които не знаят колко общини има в област Кърджали“, възмути се Цвета Караянчева.

„Тук сме два дни след като излезе доклада на Държавния департамент на САЩ. Американците казват, че има високи нива на корупция, както и че арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова са нарушение на човешките права. Това, което пише там, означава, че Промяната е корумпирана и си е позволила политическо насилие срещу лидера на най-голямата политическа сила в България. Това го казваме не ние, а САЩ“, обяви Тома Биков.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14