Анализи

Синът на червения Нидал Алгафари – сив кардинал в ГЕРБ

  21.03.2023 11:55  
Синът на червения Нидал Алгафари – сив кардинал в ГЕРБ

Политическата немощ у нас се вижда съвсем ясно при „номадите“ – мераклии за власт и постове, които прехвърчат от партия в партия без никакви скрупули. Една такава политическа пеперудка се оказа синът на червения шаман Нидал Алгафари – Николай, който напук на фамилната традиция в лоното на БСП се намърда в ГЕРБ и дори се изживява като „сив кардинал“ на шайката и „предприемач“, гласи нов сигнал до Narod.bg.

Така, след десетилетия на таткото в БСП синът се оказа новото лице в ГЕРБ. „Трагедията е пълна. Не само заради политическата шарлатания на баща Алгафари, който премина от редиците на БСП при герберите! Ако това са новите лица в политиката, да я закриваме тази държава“, пише нашият източник.

За да е пълен шокът Николай Алгафари тръби усилено сред своите приятели, че е новият фактор в редиците на герберите. Нарича себе си  „сивия кардинал“, защото от него зависели много неща в партията, включително и партийните израствания.

Самочувствието не било случайно, най-любимото му било да обяснява на приятели за близките си отношение с най-близкия кръг около „шефа” Бойко Борисов. Николай се хвали наляво и надясно за тайното им място за срещи, ресторант „Капитан Кук”, където покрай играта на карти новопроизведеният сив кардинал разпределял порциите в партията.

Неговите приятели му се подиграват зад гърба му, чудейки се на пируетите и смешното самочувствие. Горкият гербер, не можел и две изречения да върже накръст, но вече се имал за политик от висшата лига. Вече бил един от основните говорители в партията и щял да пенсионира старите кадри, от които така или иначе нищо не става, уточнява източникът на Narod.bg.

Таткото на новоизлюпения гербопитек – Нидал Алгафари, който го играе режисьор и „политически пиар“, мина през де що има червени партии, преди да пристане на Бойко и да почне да хули социалистите.

През март 2014-а повратливият агент на Шесто управление на „Държавна сигурност“ с псевдоним Наско за пореден път се „върна“  в БСП, след като бе забегнал в АБВ на Гоце Първанов. Тогава пред медиите Нидал обясни, че напуснал обиден формацията на бившия президент след лична покана да се върне в лоното на партията-майка от тогавашния лидер на Столетницата Сергей Станишев.

Тогава Алгафари съобщи в профила си във фейсбук, че имал разговор със Станишев и е открил качество у този политик, което липсвало при много други. „Приятели, преди дни имах разговор с председателя на БСП и ПЕС Сергей Станишев. Резултатът от срещата е, че открих качество у този политик, което липсва при много други. Той намери сили да преглътне личната обида от нападките ми в името на партията.

Познавам много политици, но Сергей и Николай Добрев са единствените, за които БСП е повече от личното аз. Не поиска извинение или посипване с пепел напротив, поиска опита и знанията ми, за да се представи БСП по-добре на изборите! Приех! Ще направя каквото мога и е по силите ми, за да се представи БСП достойно и да победи!“, написа Алгафари.

Сега синът на същия този червен политолог е първа писта в ГЕРБ, точно както всички останали „стожери“ на шайката, които ревностно крият партийните си книжки в БКП.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14