Автомобили

Kia представи компактен кросоувър

  20.03.2023 17:39  
Kia представи компактен кросоувър

Преди по-малко от седмица Kia представи серийния вариант на кросоувъра EV9. Освен най-голям и най-луксозен, този модел на корейците ни представи и изцяло нов дизайнерски език, който изглежда ще виждаме и в бъдещите продукти на марката. Потвърждение за това идва от кросувърт EV5 Concept, който дебютира по-рано днес по време на „Денят на електрическата Kia” в Китай.

Kia представи компактен кросоувър с дизайна на EV9 - 2

Кросоувърът почти напълно копира дизайнът на EV9 с минимални разлики в предните светлини и задните графики. Цялостният дизайн на модела остава футуристичен с липсващи дръжки на вратите и камери вместо странични огледала. От компанията не споделят технически характеристики на колата, но очакваме тя да е по-малка от EV9 и по-скоро с размерите на Sportage и да послужи за негова алтернатива в електрическото бъдеще на марката.

 

Kia представи компактен кросоувър с дизайна на EV9 - 3

Интериорът също не изневерява на футуристичната визия с максимално изчистен дизайн и издължен панел за инфотеймънт системата. Воланът е с нетрадиционна форма, също както и педалите, които копират силуета му. Седалките могат да се завъртат на 90 градуса и заедно с отварящите се срещуположни врати образуват празно пространство подходящо за пикник. Подобно нещо може да се образува и в багажника, където се намира и трети ред седалки тип пейка, заедно с панел, който да послужи като маса.

Kia представи компактен кросоувър с дизайна на EV9 - 4

 


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14