Свят

Борел очаква ЕС да постигне още днес решение за следващите военни доставки за Украйна

  20.03.2023 14:44  
Борел очаква ЕС да постигне още днес решение за следващите военни доставки за Украйна

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази очакване още днес да бъде постигнато споразумение за следващите военни доставки за Украйна. За тази цел разполагаме с бюджет от два милиарда евро, отбеляза той пред журналисти преди началото на съвместното заседание на европейските министри на външните работи и на отбраната в Брюксел, предаде БТА.

По неговите думи целта е доставките да бъдат осигурени бързо, евтино и в достатъчни количества. Ако днес не постигнем споразумение, доставките ще бъдат затруднени, отбеляза той.

Борел коментира, че последните дни са белязани от две важни събития покрай войната в Украйна - удължаването на договореността за износ на украинско зърно през Черно море и решението на Международния наказателен съд за издаване на заповед за задържане на руския президент Владимир Путин. Ако Путин пътува до някоя от над 130-те страни, които са част от споразумението за този съд, трябва да бъде незабавно задържан, поясни върховният представител.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14