Спорт

Карлос Алкарас триумфира в Индиън Уелс и отново е на върха

  20.03.2023 13:08  
Карлос Алкарас триумфира в Индиън Уелс и отново е на върха

Карлос Алкарас завърши превъзходната си серия в Индиън Уелс с титла, постигайки на финала може би най-категоричната си победа в турнира - 6:3, 6:2 срещу Даниил Медведев. Благодарение на този успех 19-годишният испанец, който не загуби сет в шестте си мача в Индиън Уелс, се завърна на върха в световната ранглиста на АТР.

“Това означава много за мен. Да си върна номер 1 е лудост за мен, заяви Алмарас, след като приключи мача за час и 10 минути. - Но и трофеят е много важен. Обичам този турнир. Наистина се наслаждавам на времето си тук и, разбира се, усетих любовта на хората от първия ден. За мен е невероятно да завърша тези 10 дни по този начин”.

Вече трикратният шампион в турнирите от сериите “Мастърс 1000” (другите две негови титли са от Маями и Мадрид) Алкарас се превърна в деветият и най-млад тенисист, който печели и двата трофея на “Съншайн Дабъл” - Индиън Уелс и Маями, в кариерата си.

Така той се присъедини към своя сънародник Рафаел Надал като единствените играчи, спечелили поне три титли от “Мастърс 1000” като тийнейджъри, като Гафа е спечелил шест преди да навърши 20 години.

В мача срещу Медведев Алкарас умело се справяше с ветровитите пустинни условия. Той започна много агресивно и с ранен пробив поведе с 3:0 в първия сет. Това се повтори и във втората част, в която Карлос спечели първите 10 точки, за да дръпне с 4:0.

Алкарас отбеляза 18 уинъра срещу пет на Медведев и спечели 10 от 13 точки на мрежата. В същото време младият испанец нито веднъж не беше поставен в опасност от пробив. Що се отнася до руснака, неговото представяне беше донякъде озадачаващо предвид блестящото му представяне срещу Франсис Тиафо в съботните полуфинали, когато Медведев изигра един от най-добрите си мачове за годината.

“Разбира се, подобна победа дава много увереност преди турнира в Маями. Играя невероятно. Условията не са никак леки и мисля, че Медведев не успя да покаже най-добрия си тенис, това е очевидно. Всичко което мога да кажа е, че съм наистина доволен от представянето си. Очаквам с нетърпение да играя на това ниво и в Маями”, добави Алмарас.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14