Спорт

Джани Инфантино бе преизбран за президент на ФИФА

  16.03.2023 14:06  
Джани Инфантино бе преизбран за президент на ФИФА

Президентът на ФИФА Джани Инфантино бе преизбран на поста си за нов мандат до 2027 година на конгреса в Руанда, съобщиха световните агенции.

Той беше единственият кандидат за шеф на футболна централа, която ръководи от февруари 2016 година, заменяйки Йозеф Блатер.

53-годишният Инфантино беше преизбран за президент на ФИФА по време на 73-ия конгрес днес, обещавайки рекордни приходи през следващия четиригодишен цикъл от 11 милиарда долара.

Инфантино беше без конкуренция за поста, което направи преизбирането му за ръководител формалност.

„Това е невероятна чест и привилегия, и голяма отговорност. Обещавам да продължа да служа на ФИФА и футбола по света", каза Инфантино.

"На тези, които ме обичат, а знам, че са много, и на тези, които ме мразят... Обичам ви всички", заяви след преизбирането си Инфантино.

Инфантино потвърди, че приходите на ФИФА са достигнали рекордни нива през последния цикъл от 2019-22 г., но обеща да ги повиши значително отново на фона на разширените Световни първенства за мъже и жени и въвеждането на Световно клубно първенство с 32 отбора.

„Приходите нараснаха до рекордните 7,5 милиарда долара (до 2022 г.) в период, който беше засегнат от COVID-19. Когато пристигнах, резервите на ФИФА възлизаха на около 1 милиард долара, днес те са почти 4 милиарда долара. Обещаваме нови рекордни приходи за следващия цикъл от 11 милиарда долара, а новото Световно клубно първенство не е включено в тази цифра, така че може да се увеличи с няколко милиарда повече“, обяви новият-стар президент.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14