Новини

WhatsApp се съгласи да спазва правилата за прозрачност на ЕС

  06.03.2023 15:14  
WhatsApp се съгласи да спазва правилата за прозрачност на ЕС

Потребителите на WhatsApp вече по-лесно ще могат да отказват актуализациите на услугата за обмен на мобилни съобщения, съобщи Европейската комисия. Това е в резултат от диалога между европейските органи за защита на потребителите и платформата. 

Клиентите вече ще получават ясни и подробни съобщения кога в случай на отказ от актуализации те вече няма да могат да използват WhatsApp на мобилните си телефони. 

От платформата също така уверяват, че личните данни на потребителите няма да бъдат споделяни с трети страни или други компании на "Мета" (Meta) с рекламна цел, включително с Фейсбук" (Facebook).

"Приветствам ангажиментите на WhatsApp да промени практиките си, за да отговаря на правилата на ЕС, като активно информира потребителите за всякакви промени в договора им и зачита избора им, вместо да ги пита всеки път, когато отворят приложението“, заяви европейският комисар по правосъдието Дидие Рейндерс.

"Потребителите имат право да разберат с какво се съгласяват и какво конкретно включва този избор, така че да могат да решат дали искат да продължат да използват платформата“, добави правосъдният еврокомисар.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14