Новини Свят

Увеличава се броят на жертвите на влаковата катастрофа в Гърция

  02.03.2023 13:30  
Увеличава се броят на жертвите на влаковата катастрофа в Гърция

Увеличава се броят на жертвите след влаковата катастрофа в Гърция. Те вече са 46 души. Започна стачка на железниците в страната. Протестни демонстрации искат оставката на цялото правителство. Тази вечер пред парламента ще протестират и студентите.

Протестни демонстрации искат оставката на цялото правителство. Студентите ще протeстират и тази вечер пред парламента. 

Влаковете не се движат. Хора протестират пред гарите на страната в подкрепа на железничарите. Настояват за оставката на цялото правителство след катастрофата.

В Солун започнаха протести и на различни сдружения срещу липсата на контрол от страна на правителството върху частните компании, които контролират железопътния транспорт.

В Атина студенти и синдикати подготвят поредните демонстрации пред парламента  тази вечер.

В центъра на Лариса и Солун са се образували опашки от желаещи да дарят кръв за пострадалите.

Под опожарените вагони от пътническия влак бяха открити още жертви на катастрофата. Все още се издирват 19 души, които са в неизвестност. Дежурният началник на гарата по време на влаковата катастрофа в Гърция вероятно е признал вината си за инцидента, става ясно от коментар на правителствен говорител в Атина. "Началникът на гарата носи отговорност заради допусната грешка поради небрежност ", каза Янис Иконому пред репортери, цитиран от Франс прес.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14